היערכות לשנת הלימודים הבאה: במשרד החינוך התפעלו ממוכנות העירייה

סמנכ"ל משרד החינוך סייר בעיר והתרשם מהיקף ההשקעה, המוסדות המרווחים והתכנון לקראת הגידול באוכלוסיית התלמידים
IMG-20250724-WA0059.jpg
IMG-20250724-WA0059.jpg

לקראת שנת הלימודים הבעל"ט, הגיע סמנכ"ל משרד החינוך ומנהל המינהל לפיתוח מערכת החינוך, מר תמיר בן משה, לסיור מקצועי בעיר ביתר עילית. את הסיור ליוו ראש העיר מאיר רובינשטיין, מ"מ רה"ע ומחזיק תיק החינוך דודי זלץ, ומנהל אגף החינוך יהודה קורנבליט.

במהלך הסיור, שנמשך שעות ארוכות, ביקרו יחד במגוון רחב של מוסדות חינוך בעיר – בהם מוסדות לחינוך מיוחד, גני ילדים, תלמודי תורה ובתי ספר – כדי לעמוד מקרוב על הצרכים לקראת פתיחת שנת הלימודים הקרובה ולבחון את היערכות העיר לנוכח מגמת הגידול המתמשכת במספר התלמידים.

מהנתונים הרשמיים עולה כי 55.55% מתושבי ביתר עילית הם צעירים מתחת לגיל 18. חרף נתון זה, ולמרות הצפיפות הכרוכה בכך, התרשמו בכירי משרד החינוך מכך שכמעט כל מוסדות החינוך בעיר פועלים במבני קבע מרווחים ומושקעים, ולא בקרוואנים או מבנים יבילים. הסמנכ"ל וצוותו הביעו הערכה עמוקה על ההיערכות המרשימה של העירייה.

בין התחנות בסיור הייתה גם ישיבת "מאור ושמש" לחינוך מיוחד, שם התרשמו המבקרים מהשילוב הייחודי בין מסגרת ישיבתית לתוכניות לימוד פרטניות וכיתתיות. במהלך הביקור נדונו גם פתרונות למציאת מבנה קבע עבור תלמידי הישיבה.

במהלך הביקור בבתיה"ס לבנות, התפעלו אנשי משרד החינוך מהמרחבים הפדגוגיים והרוח החדשנית שמובילה המערכת החינוכית בעיר. הסמנכ"ל אף בחן מקרוב את האתגרים העומדים בפני מוסדות צומחים ודינמיים.

בישיבת עבודה בלשכת רה"ע הציג ראש העיר את האתגרים הייחודיים של ביתר עילית – עיר הנמצאת בצמיחה מתמדת, ללא הסכמי גג, ותוך צורך במאבק פרטי ומאומץ לאישור כל מוסד חינוכי. ראש העיר שיבח את מר תמיר בן משה על רגישותו ומסירותו למען פיתוח החינוך בעיר והודה לו בשם עשרות אלפי התלמידים.

מר תמיר בן משה מצדו הדגיש את ההשקעה הניכרת של ראש העיר ואגף החינוך בפיתוח ובניית מוסדות חינוך, תוך דגש על חינוך ערכי ומתקדם ודאגה פרטנית לכל תלמיד ותלמידה.

לסיום, הודיע סמנכ"ל משרד החינוך כי המשרד מתחייב להמשיך ולתמוך בבניית כיתות לימוד חדשות לכל שכבות הגיל, במטרה להבטיח שכל ילדי העיר ילמדו במבני קבע איכותיים – סביבה שמאפשרת מיצוי מלא של הפוטנציאל החינוכי.

Facebook
WhatsApp
Twitter
Telegram
Email

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

רוצה לדווח לנו?