רשלנות מושלת בכיפה…

כרטיס ביקור דיקמן
כרטיס ביקור דיקמן

עצם הדיון בעבודת עורכי הדין הביא תגובות רבות למשרדנו. מטבע הדברים ככל שהדבר נגע ב”פצעים פתוחים”, קרי, כאלו שנתקלו בעבודה גרועה של עורכי דין שהתרשלו, הרי שהתגובות לוו במסקנות ואמירות קשות. אחד הקוראים שלח תגובה ממנה עולה תסכולו כלפי העו”ד בו בחר לייצגו לפני יותר מעשור בעת רכישת הדירה, כשכעת התברר לו כי הדירה אינה רשומה עדיין על שמו. הלקוח המתוסכל (ובצדק!) מנסה לרמוז כי אל לנו להסתמך על היות העו”ד “משלנו”, מתעל את טענותיו לפיסת הבד שמעל לקדקדו של עורך הדין, ומצר על החלטתו להעדיף אותו על פני עו”ד שאינו שומ”צ.

אז ככה: לתכונות אופי אין כיפה. עצלן או רשלן יכול להיות חובש כיפה ויכול בהחלט להיות גם כזה שלא.. אמנם יש ציפיה (לעיתים מוגזמת) כי כאשר “לקחנו מישהו משלנו” הוא יעשה עבורנו את הכל באופן הכי טוב, אבל אולי כאן המקום להפריד בין הציפיה שלנו ממידת דתיותו של נותן השירות למידת מקצועיותו. ככלל, הדבר נכון לגבי כל נותני השירות כולל שרברבים: תן שירות מקצועי ויעיל, שים את הלקוח שלך במרכז, קח מחיר הוגן, וקיבלת את המלצתנו החמה בין אם חובש כיפה אתה או לא… (ברור ש”צאו והתפרנסו” וכו’ וכו’ וחשוב להעדיף מישהו ממחננו, מעירנו ושכונתנו, אבל לא באופן שיגרם לנו נזק בכך)

בשבוע שעבר נכתב כאן על עסקה שהקונה והמוכר בחרו בעורכי דין העוסקים בעיקר בליטיגציה (ייצוג משפטי בבית המשפט) שיטפלו עבורם בעסקה. תוארה סיטואציה לא קלה בה עורכי הדין מורטים איש את נוצות רעהו, כשבתווך נותרים חסרי אונים הקונה והמוכר, שבס”ה ביקשו לערוך ביניהם עסקה…

נכון, הדברים שנכתבו כאן היו מוקצנים ומותאמים לסיטואציה, אבל הם בהחלט קיימים בכל עסקה שבה צד כלשהו מקפח את רעהו. במידה ושני המייצגים עוסקים בעיקר בעסקאות מקרקעין, הם יהיו קונקרטיים בדרך כלל, ויותירו את הסכינים וגלימת עורך הדין מחוץ לעסקה. הם אמנם ינסו פה ושם לצ’פר את הלקוח שלהם על חשבון הצד השני, אך עירנות רגילה של הצד השני תסדיר את הענין לחלוטין והעסקה תצא לדרך כסדרה.

[pojo-sidebar id=”129″]

מה קורה כשאחד הצדדים בחר בליטיגטור, בעוד הצד השני בחר בעו”ד המתמחה במקרקעין? בשנות ילדותנו היינו מגדירים זאת במשפט אחד: “זה לא כוחות!” (‘כוחות’ במלעיל…) כלומר, אין סיכוי לנצח… סביר להניח שהעסקה תתנהל בערך כך: הליטיגטור ינסה להשתמש בכל כישוריו, אלו שהוזכרו כאן בשבוע שעבר, כדי “לקדם” את לקוחו.. במקרה כזה לא מן הנמנע שהצד השני יתחיל לחוש שלא בנוח מהעסקה המתרקמת, ועלול לסגת מביצוע העסקה, מתוך תחושת ניצול.

כדי שהעסקה תצא אל הפועל, הגישה אליה צריכה להיות עניינית. עורך דין העוסק בעיקר במקרקעין, הוא ענייני בדרך כלל, מכיר את תהליכי העסקה, בודק את מרכיביה מבחינה משפטית, מעצב את לוח התשלומים והמועדים, ומביא אותה לידי גמר.

לסיכום הענין: כששני הצדדים מיוצגים אצל עורכי דין העוסקים במקרקעין, רוב הסיכויים שהעסקה תתבצע באופן יעיל. היתרון הבולט במצב כזה הוא שאם וכאשר יתגלע סכסוך בין הצדדים יוכל כל צד להשתמש בשירותי המייצג שלו. מעבר לזה, כנראה שאין יתרון בייצוג של כל צג בנפרד, ונהפוך הוא: כפי שכבר נכתב כאן בעבר, יתכנו בעיות ועיכובים בשל קצבי עבודה שונים בין המייצגים, לעומת ייצוג שני הצדדים על ידי עו”ד אחד העוסק במקרקעין שהיה מקדם ביעילות רבה יותר את העסקה ותהליכיה.

 

[pojo-sidebar id=”129″]

Facebook
WhatsApp
Twitter
Telegram
Email

תגובות

תגובה אחת

פופולארי

רוצה לדווח לנו?

דילוג לתוכן