מוכרים את השוכר…

כרטיס ביקור דיקמן
כרטיס ביקור דיקמן

שיחת טלפון מעניינת קיבלנו במשרד בעקבות הנכתב בשבוע שעבר. הדובר מעברו השני של הקו הזדהה כשוכר דירה המתגורר כבר שנתיים בדירה כלשהי, שבעליה החליט למוכרה.

“כששכרתי את הדירה אמר לי המשכיר שההשכרה תהיה לטווח ארוך. אמנם בהסכם, היה כתוב שההשכרה היא לשנה, (אחר כך הארכנו לשנה נוספת) אבל בעל פה, הוא אמר לי שהדירה מושכרת כשתמורתה הוא שוכר דירה בעיר אחרת שם הוא מתגורר בעקבות פרנסתו בה.

לפני כחודשיים התקשר המשכיר שלי וסיפר לי שהוא מעוניין למכור את הדירה, ואמר לי שכתוב בחוזה שמותר לו להודיע לי 3 חדשים מראש על פינוי. עברתי על הסעיפים בחוזה, ומצאתי שכתוב שבהודעה של 3 חודשים מראש יוכל השוכר לבטל את ההסכם בינו למשכיר ובתנאי שהוא יעמיד שוכר אחר במקומו. הסבתי את תשומת ליבו לכך שהזכות הזו מוקנית לי באופן חד צדדי ובהתניה של הבאת שוכר אחר, והוא מחוייב עד לסוף השנה, אך הוא החל להתעקש איתי על זוטות, כשלבסוף הוא תמרן את השיחה לכך שאני מחוייב להראות את הדירה למכירה וכו’ וכו’. הסכמתי. יש לי ברירה?

מה שקרה מאז אותה שיחת טלפון, שהפכתי להיות “האיש שלו בשטח” הוא פרסם את הדירה למכירה, כשהוא נוקב בסכום גבוה מאד מעל למקובל בשוק עבורה. מספר הטלפון שלי הופץ לכל המתעניינים, והחלה עליה לרגל של כל מיני “לקוחות” שהטרידו בשעות לא שעות. הבנתי שהדירה כנראה לא תימכר במחיר המופקע הזה, והבנתי שאת המחיר של ההרפתקה הזו – אני ומשפחתי הולכים לשלם בהטרדה בלתי פוסקת.

זרם הפונים הלך וגבר, כאשר בכל פעם שהבעתי אי נוחות מהעליה לרגל בשעות מסויימות הייתי מקבל שיחת טלפון נזפנית מהמשכיר על כך שאני גורם לו נזקים. הפונים עצמם הטרידו לא מעט בשאלות וחקירות על הדירה, השכנים, הסביבה ועל המחיר הנדרש בעבורה. הפכתי להיות המוכר של הדירה בפועל, תוך רמיסת הזכויות הבסיסיות שלי כשוכר… זוגתי שתחי’ במתח מתמיד ודואגת שהבית יהיה תמיד מסודר ונקי מחשש שעוד מעט קט יגיע מישהו לראות את הדירה. מה עושים??”

אז, הנה אם כן, תשובתנו:

א.     הסכם השכירות איתך מחייב אותו להשכיר לך את הנכס עד סוף התקופה. גם אם תימכר הדירה – הקונה ימתין בסבלנות עד תום התקופה ואז יקבל את החזקה בנכס. על פניו ההיאחזות שלו בסעיף המדובר היא לא נכונה, אם כי צריך לבדוק היטב באם הוא אכן הותיר לעצמו אופציה של ביטול ההסכם באמצע התקופה, מה שלא מקובל בדרך כלל.

ב.     התופעות האחרות שאתה מתאר מאפיינות בדרך כלל בעלי דירה יחידה (להבדיל מדירה נוספת להשקעה) המעוניינים למוכרה והם מחוברים אליה רגשית.. קשה להם לקבל את העובדה שהמחיר שהם דורשים עבורה הוא בלתי ריאלי. במקביל הם מנסים לחסוך מעצמם “ולעשות הכל לבד” בלי להיעזר בשירותי בעלי המקצוע השונים כדי לתמחר ולשווק את הנכס.

ג.      כאן מגיעה בדיוק הנקודה: באם היה בעל הדירה נעזר בנסיון ובמקצועיות שלנו למשל, היה חוסך לך ולעצמו את כל הבלאגן. היינו באים להעריך את שווי הנכס, מסבירים לו היטב את מערכת היחסים בינו לבינך ואיפה אנחנו בתמונה. התקשורת מולך הייתה עוברת דרך המשרד, תוך התחשבות ותמרון נכון בין הרצונות של שניכם. היינו משתדלים לערוך סיורים של כמה מתעניינים במקביל, כדי לא להטריד אתכם כמה פעמים, ואתה לא היית צריך להיות האיש שלו בשטח.

ד.     מעבר להצעה המתבקשת שתוכל להציע לו כמובן לפנות אלינו וכו’… אתה עדיין יכול לשרטט מחדש את מפת היחסים ביניכם בנוגע למכירת הדירה: תנסה לקבוע איתו מועד מסויים בו אתה מראה את הדירה, בקש שיגיעו מספר מתעניינים יחדיו להקל את הלחץ, סכם איתו איזה מידע אתה אמור למסור למתעניינים ומה לא בתחום אחריותך, ונאחל לך שירכוש את הדירה מישהו להשקעה שישמח להמשיך להשכיר לך לתקופה ארוכה בע”ה..

Facebook
WhatsApp
Twitter
Telegram
Email

תגובות

פופולארי

רוצה לדווח לנו?

דילוג לתוכן